Olejek lawendowy (Lavender DoTerra)

Podstawowe właściwości olejku z lawendy to poprawa jakości snu, uspokojenie, łagodzenie podrażnień skóry.

Wiecie, że gatunków rośliny lawendy jest ponad 30 a tylko 3 z nich posiadają właściwości zdrowotne? Pozostałe są roślinami ozdobnymi, ale nie mają wpływu na nasz organizm, dlatego warto jest kupować właściwe olejki lawendowe, te które zawierają duże ilości linalolu i octanu linalilu.

 

Podstawowe korzyści ze stosowania olejku:

  • ułatwia zasypianie, poprawia jakość snu
  • uspokojenie, relaks
  • łagodzi podrażnienia skóry, jest genialny na wszelkie poparzenia, blizny, ukąszenia, rozstępy czy zmarszczki
 

Metody aplikacji:

  • W dyfuzorze: kilka kropel (w zależności od kubatury pomieszczenia)
  • Na skórę: można stosować miejscowo, nawet bez rozcieńczenia na obszary problematyczne lub do masażu, czy kąpieli. Można również dodawać kilka kropli do kosmetyków.
  • Wewnętrznie: można kroplę lub dwie brać bezpośrednio pod język, lub dodawać do do płynów (chłodnych), lub wlać do pustej kapsułki, uzupełnić olejem roślinnym.

W razie wątpliwości jak zastosować olejek skontaktuj się z nami, z przyjemnością doradzimy.